Seveda ste opazili, da me že en čas od nikoder ni — čeprav je odsotnost ponavadi manj opazna od navzočnosti.

Kakorkoli, glavni razlog je, da moram prevesti milijon znakov, in sicer iz angleščine z začetka 19. stoletja. To torej počenjam, in če želim končati v oktobru, bo to terjalo vso mojo zbranost in velik del časa, ki ga imam na voljo. Veste, pri 73 letih pride vsak čas kaj, kar človeku prekriža dnevne račune in načrte. In hkrati tudi pilim dve knjigi, ki ne bi smeli ostati v predalu oz. v krsti. Založniki in uredniki, javite se, če vas zanimajo labodji spevi.

Moj projekt pri Metropolitanu je tudi ugasnil, potem ko sem si dovolil tam objaviti nekaj udarnih reči. Posloviti se je morala tudi pogumna urednica Anja Kovačič, vsa čast in slava ji. Mislim, da je bilo med bralstvom Metropolitana, ki živi od pogrošnih reklam, veliko takih, ki so prvič zvedeli o svetu tostran pregraje šele iz mojih tekstov. To pa je bil tudi cilj. Nekaj sem najbrž dosegel, veliko pa ne.

Tule prilagam tekst, ki je v Metropolitanu izšel kot zadnji. Zelo rad bi ga poslal tudi Poloni Frelih, če sem i prav zapomnil, preganjano dopisnico TVS iz Ukrajine — če kdo ima njen e-naslov, se priporočam. V njem je razgrnjena moja teorija, ki pravzaprav šele meče jasno luč na vojno med Zahodom in Vzhodom, s tem pa tudi osmišlja spopad v povsem drugi dimenziji, kot so že obravnavane. Tekst je dolg, nekateri kake dele že poznate, saj sem pisal in dopisoval po kosih kot vsako dobro teorijo. Rad bi, da Polona posreduje to tudi svojim zvezam.

Potem vam bom dal en čas zagotovo spet mir. Naslednji teden pošljem še drugo reč, ki se mi zdi enako pomembna, pri njej pa je ključno sodelovala prijateljica Spomenka. Tudi to je malo daljše branje.

Za naprej pa … želim lepe počitnice.

Jutri obesim gor tekst. Zdaj grem pa spat.

Prijava na obvestila o novih objavah

Vse o naši politiki zasebnosti

Prijava na obvestila o novih objavah

Vse o naši politiki zasebnosti

Delite naprej ....

Komentiraj zapis

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja