Tistim, ki pričakujejo od mene informacije

Moja domena je namenjena predvsem skrbi za to, da bi bilo življenje bralk in bralcev vsaj malo “bolj mehko”. Branje trdih dejstev k temu ne bi pripomoglo, meni pa bi jemalo čas, ki mi ga itak primanjkuje. Misel, da imamo upokojenci veliko časa, se opira na vtis, ki ga dela naša očitna potrpežljivost, a časa imamo na voljo dejansko precej malo. Sam ga imam recimo 50, 60 let manj od sedanjih najstnikov.

Torej bi moral biti dejansko dementen, če bi še naprej ponujal svoje nove in nove variacije na sedanje velike družbene teme (zdravje in zdravstvo, vojna in mir, cenzura in svoboda govora, preobljudenost in “depopulacija”, skepsa in dogma, znanost in lažiznanost … Ko se je plandemija začela, sem seveda rad poimagal na ta način ljudem, ki bi se sami morda ne znašli na netu ali v tujem jeziku. Zdaj pa so na voljo mnoge SPROTNE in REDNE objave ljudi, ki jim je to kruh (ker njihove objave dosegajo tisoče ali stotisoče naročnikov, pa lahko tudi preživijo od donacij, abonmajev, ali naročil).

Kdor želi biti odlično obveščen, temu ali tej torej priporočam naslednje vire — gre le za osebni izbor, ki meni povsem zadošča. Na nekatere vire sem naročen (Igor Chudov, GlobalResearch), Dr. Mercola), druge obiščem občasno (Swiss Policy Report), tretje pa kliknem vsako jutro (Logično.hr). Najbrž se da naročiti na prav vse, ne vem pa tega zagotovo. Spodaj jih predstavljam v upanju, da se sami povežete z njimi. Zakaj ne bi bili pri izviru?

Prijetno branje!

Pregled virov:

Če vtipkam Igor Chudov (moj iskalnik je DuckDuckGo prek Chroma), dobim na prvem mestuDr. Mercola sicer takoj dobim na naslovu (vsaj v url vrstici, to je iskalna vrsta zgoraj pod robom ekrana)
www.mercola.com,
a mi iskalnik ne dovoli kopiranja naslova, ne vem zakaj ne, saj sem dodal tudi oznako Wikipedie, ki je notorično sovražna do mojih virov.

Swiss Policy Report, ki je že po tonu najbolj zadržan v izražanju osebnih stališč (torej objektiven), je dosegljiv na
https://swprs.org/
Obstajata angleška in nemška verzija. Trenutni aktualni temi študija sta kovid in Ukrajina.

Hrvaški Logično.hr, ki se najde na
www.logicno.com
si zna dati duška, saj objavlja tudi esejističćne kolumne, dobro pa je, da kot spletni časopis tekoče pokriva dogodke in teme, kakor vznikajo.
Sam ga ne dosežem na url iskalniku, le na DuckDuckGojevem (sredi ekrana). Očitno pa imajo zakupljeno domeno www.logično.com,ki jo je moč priklicati tudi prek url iskalnika.

Nazadnje pa še GlobalResearch, ki se izdaja v menda 58 jezikih (glej desno zgoraj) in ima stotine sodelavcev. Ta se mi na vtipk GlobalResearch mi pokaže takole, kot sledi spodaj. (Mimogrede, tu lahko vidite pristranost Wikipedie.) Tu se najde dovolj zanimivega za vsakogar, ki ga zanimajo globalistične teme (in kaj danes ni globalistično?).

Prijava na obvestila o novih objavah

Vse o naši politiki zasebnosti