O avtorju in njegovem zarotoslovskem pedigreju

Pozdravljeni, še bolj pa pozdravljene,

odločil sem se, da tukaj odprem svojo stran, ker so mi, kjer sem objavljal doslej, algoritmi vse bolj pogosto brisali objave. Imel sem javno skupino na Facebooku z naslovom Pod palubo istega čolna, pozneje spremenjenim v Srečni v istem čolnu. (Prispevki so še dostopni in na ogled.) Dejavno objavljal sem tam malo več kot leto dni, od 1. novembra 2021. K tej dejavnosti me je spodbudila koronska kriza. Naj citiram iz gesla o meni v Wikipediji:

“Med pandemijo koronavirusne bolezni v Sloveniji in rusko-ukrajinsko vojno je po mnenju Mihe Mazzinija ‘postal eden od najglasnejših privržencev teorij zarote‘.[1] Sam se raje definira kot ‘paranoik s pridržkom’, tj. svarilec pred zarotami, kakršna je npr. koncept novega svetovnega reda, totalitarne ureditve sveta, ki jo anticipirajo distopični romani in filmi.[2]

Medtem sem se spomnil, da bi se mi lahko reklo kar “zarotoslovec”.

Mislim pa, da smo vsi že zdelani od zadnjih treh let, utrujeni, naveličani in siti govorjenja gluhim. Medtem ko sodelujem pri pripravi skupne platforme, ki bi naše glasove združila in jih s tem uspešneje ponudila širšemu bralstvu in še posebej “tihi večini”, ki v precejšnji meri niti ne ve za nas in naša prizadevanja, pa sem se sklenil vrniti tudi k tistemu, kar delam najraje — k ljubeznivemu humorju na lastni račun, k hvaljenju življenja, ki še vedno najde pot.

Na tem mestu boste torej lahko brali, najbrž bolj brale, predvsem lahkotnejše reči, ki naj bodo dokaz, da se življenje, ne moje ne vaše, še ni zvedlo na zgolj duhamorno sprenevedanje, nadzorovanje in cenzuriranje.

Sicer pa še kaj o meni: imam 72 let, 175 cm, 67 kil, 1 ženo, 4 otroke in 4 pse. O mojih 35 knjigah in 150 prevodih pa se lahko poučite v zgoraj omenjenem geslu na Wikipediji.

Slovenska različica je še vedno zanesljiva.

Prijetno branje vam želim – pa da bi bilo življenje bolj mehko!

Branko Gradišnik

Prijava na obvestila o novih objavah

Vse o naši politiki zasebnosti