Glede različnih oblik dostopnosti mojih objav

Hojla, še vedno prejemam pošto z vprašanji, kje naj me pravzaprav berejo.

Reč je dejansko komplicirana, dokler človek ne sprevidi, da je dejansko zelo preprosta.

Trenutno objavljam po treh poteh, na Metropolitanu, ki je spletni časopis; na Podpalubju, ki je moja osebna platforma na WordPressu, kjwer ni težav s nezuro; in pa prek okrožnic, kakršne sem popiljal tudi že prej ca. 300 prejemnicam/prejemnikom iz moje e-poštne adreme. Četrta možnost, na javni skupini Facebooka, je za vselej dana na led: tam je mogoče poiskati stare objave, novih pa ne bo več.

Kar se tiče Metropolitana: gre za spletni časopis (ki 4 x letno izide na pološčenem papirju, ampak to nima zveze z mojim angažmajem). Izhaja redno na spletu, in če natipkaš Metropolitan, se ti prikaže, če pa Metropolitan Gradišnik, pa (menda, nisem preverjal) prav moje reči, od včeraj so tam tri, vsako nedeljo ob osmih zvečer pa se bo, akobogda, pojavila še nova. Ker so metropolitanci prvi medij po skoraj treh letih, ki so me voljni objaviti in honorirati, jim vračam s tem, da TISTE objave, ki izidejo pri njih, objavim na svojem www.podpalubje.si šele teden dni pozneje. Fer je fer. Objave na Metropolitanu (in sicer v rubbriki Trendi) so torej bolj ažurne, so pa tudi ilustrirane in likovno nasploh bolj razgibane kot objave istih reči v Podpalubju.

Na Podpalubju (www.podpalubjje.si) objavljam z redkimi izjemami zgolj besedila brez slik, saj bi objavljanje slik upočasnilo delovanje platforme. Je pa objav več, ker ena objava tedensko je za moj reakcijski tempo pač malo premalo. Obljubljeno imam, da mi prijatelj uredi platformo tako, da se bo mogoče nanjo abonirati. To pomeni (sklepam), da bo prišla objava sama od sebe do abonenta, če se bo naročil (ali pa pride zgolj obvestilo o objavi s priloženim linkom, ne vem). To se bo zgodilo v naslednjih tednih. Ta storitev bo zastonjska, vse dokler bo abonentov manj kot 1000. (Kajti do te meje ne bremeni niti mojega žepa.)

Poleg zgornjega dvojega pa uporabljam še e-pošto. Včasih namreč naletim na kaj, kar se mi zdi posebej pomembno in/ali zanimivo, in to potem še vedno razpošljem svoji adremi, ki obsega, mislim, 333 naslovov. Prav slednje blake/bralce ob tej priložnosti prosim (kot že večkrat), naj mi javijo, če ne želijo tovrstne pošte, saj ne želim biti nikomur v napoto. Ko bo obstajala aboniranja, bom ohranil okrožnice za NESVOJE objave (ali linke nanje). Enako je prav mogoče, da bodo adremci kdaj prejeli kako pisemce, ki ne bo primerno za objavo na platformi, kjer bi bilo dostopno vsem.

Hvala za posluh.

Prijava na obvestila o novih objavah

Vse o naši politiki zasebnosti

Prijava na obvestila o novih objavah

Vse o naši politiki zasebnosti

Delite naprej ....

Komentiraj zapis

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja